18 & 19 november 2017: 34e editie

Op zaterdag 18 en zondag 19 november 2017 vinden de 5e Zevenheuvelennacht en de 34e Scholten Awater Zevenheuvelenloop plaats. Vanaf 1 juni kun je op deze site de informatie van de editie van 2017 lezen en je inschrijven. Nu kun je terugblikken met de sfeervideo's en foto's. Ook alle uitslagen (en niet alleen van 2016) zijn te vinden op deze website.

2016: Cheptegei en Krumins winnaars van onstuimige editie

Joshua Cheptegei en Susan Krumins (voorheen Kuijken) hebben de 33e editie van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop gewonnen. Cheptegei wist zijn titel te prolongeren. Krumins wist bij haar debuut direct de winst naar zich toe te trekken. Abdi Nageeye was de snelste Nederlander. Hij miste met 43.45 min het Nederlands record op 16 seconden. De sterke wind zorgde voor lastige omstandigheden voor alle deelnemers.


Prolongatie
Joshua Cheptegei finishte na 42.08 minuten en prolongeerde daarmee zijn titel. Hiermee is de jonge Oegandees de eerste die twee jaar op rij de Scholten Awater Zevenheuvelenloop weet te winnen sinds 2001. Toen prolongeerde Felix Limo zijn titel in een nieuw wereldrecord van 41.29 min. Cheptegei rekende af met Eritriërs Abrar Osman en Hiskel Tewelde. De twee Eritreeërs moesten op de Zevenheuvelenweg al lossen en eindigden op bijna een minuut van Cheptegei. De 20-jarige Oegandees liep de tiende snelste tijd ooit in Nijmegen. Hij was zelfs op weg naar een tijd onder de 42 minuten, maar kreeg maagklachten, waardoor hij wat terugviel in tempo.


Vrouwen
De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door de Nijmeegse Susan Krumins. Zij rekende af met haar Nederlandse concurrente Jip Vastenburg. Krumins liep een tijd van 49.30 min. Dit is de op twee na snelste tijd ooit gelopen bij de Nijmeegse herfstklassieker door een Nederlandse atlete. Bovendien was Krumins de eerste Nederlandse die de wedstrijd wist te winnen sinds 1990. 26 jaar geleden won Carla Beurskens in 52.06 min. Nooit eerder won een Nijmeegse atlete de Scholten Awater Zevenheuvelenloop in haar thuisstad. Vastenburg werd tweede bij de vrouwen, derde werd de Japanse Kanade Furuya.

Nederlanders
De Nederlandse mannen eindigden voorin het veld. Abdi Nageeye was de snelste Nederlander. Hij werd zesde in het totale veld en liep ondanks de pittige omstandigheden een snelle tijd. Roy Hoornweg eindigde als tweede Nederlander en Khalid Choukoud kwam als derde Nederlander aan de finish. Hoornweg en Choukoud moesten de snelle Nageeye al snel laten gaan. De laatste hoopte het Nederlands record te verbeteren, maar dat zat er mede door de stevige wind niet in. Bij de Nederlandse vrouwen maakte Ruth van der Meijden het podium compleet. 

Bedrijvenloop
Radboudumc was dit jaar de gehele concurrentie te snel af. Nationale Politie en Post NL eisten de overige podiumplaatsen op.

Zevenheuvelennacht: parcoursrecords voor winnaars

De Zevenheuvelennacht was een groot succes met uitstekend hardloopweer en veel publiek. Zowel bij de mannen als vrouwen werd een parcoursrecord gelopen. Team Zevenheuvelen atleet Mike Foppen liep een razendsnelle tijd van 21.01 min. Fanos Tekle verbeterde het parcoursrecord bij de vrouwen naar 24.59 min. Op de Louiseweg en Johannaweg werden de bijna 7000 deelnemers getrakteerd op een bijzondere passage langs het donkere bos. De klanken van de herfst uit de Vierjaargetijden van Vivaldi waren langs de Nijmeegse bosrand in een modern jasje te horen. Met een speciaal voor de Zevenheuvelennacht gecompileerde, moderne uitvoering van het sonnet over de herfst werd een toepasselijke invulling gegeven aan dé herfstklassieker in de hardloopwereld. In combinatie met de speciale verlichting en de laserstralen bij de finish ontstond een magische sfeer tijdens de nacht.

Publiek
Net als tijdens de Zevenheuvelennacht, was er op zondag veel publiek aanwezig om de ruim 25.000 deelnemers aan te moedigen. De voorspelde regen bleef uit en de sfeer op de Groesbeekseweg was uitstekend. De organisatie kijkt terug op een geslaagde 33e editie die zonder problemen verlopen is. Voor goed doel Natuurmonumenten is 60.896 euro opgehaald. Het volgende evenement van Stichting Zevenheuvelenloop is de Stevensloop op zondag 19 maart 2017. Bij deze Nijmeegse stadsloop vindt ook het Nederlands kampioenschap halve marathon plaats.

Volg ons op:

Facebook
Twitter
Instagram